wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg
wp70e15a02.png
wp85d49ef2.png
wp82ee26a3.png

JONGSTE EOC-TURNSTERS SCOREN GOED OP OPEN BREDASE KAMPIOENSCHAPPEN, CHANTÉ BENJAMIN ONBETWIST KAMPIOEN

 

In het Bredase Gemeentelijke Sportcentrum is het een aantal talentjes van EOC gelukt om tijdens de Open Bredase kampioenschappen een medaille te bemachtigen. Vooral de jongste meisjes van de Oosterhoutse turnclub kregen veel complimenten voor hun goede optreden.GroteFoto-QSZ3OMEG.jpg

De meisjes die landelijk nog te jong zijn om aan wedstrijden mee te doen (de zogenaamde pre-instappers), krijgen op dit toernooi de kans om aan het echte werk te wennen. De 7-jarige Chanté Benjamin turnde in de hoogste categorie mee, en liet duidelijk zien dat zij op dit hoge niveau goed voor de dag kan komen. Met ruime voorsprong liet zij de medeturnsters uit Breda en Kalmthout (België) achter zich. Opvallend waren vooral haar oefeningen op de brug (9,15 punten) en vloer (9,20 punten). Slechts op balk moest zij 0,2 punt toegeven op de nummer 2, op alle andere toestellen was Chanté de beste turnster. Met een puntentotaal van 33,35 punten won zij dan ook de gouden medaille.

In dezelfde leeftijdsklasse (7 en 8-jarigen) turnden een niveau lager maar liefst 9 Oosterhoutse meisjes mee. De deelname in deze klasse was groot, met 33 turnsters moesten uiteindelijk 4 medailles verdeeld worden. Ilse van der Wouw scoorde erg hoge cijfers, op vloer kwam zij zelfs boven de 9-score uit. Haar puntentotaal van 35,05 punten op 4 toestellen leverde haar een mooie tweede plaats op.GroteFoto-HHWEEREO.jpg

 

Roos Peeters wist in deze categorie net daaronder op de 3e plaats te eindigen, met een eindscore van 34,45 punten. Een goed resultaat na een zeer constant en netjes geturnde wedstrijd. Als enige 6-jarige deelneemster scoorde Tanishaley Neto maar 0,05 punten minder, en eindigde daarmee net naast het schavotje op de 4e plaats. Ook de volgende plaats was 34,20 punten voor EOC; met weer een klein verschil wist Sandra Uljee zich met zeer nette oefeningen in de top 5 te nestelen. Omdat ook Marije Bogmans goed scoorde, was zij met 33,85 punten de nummer 8 van het groot aantal turnsters. Nieky Hoogendorp turnde vooral zeer goed op de evenwichtsbalk, zij kreeg van de jury 9,50 punten! Daarmee wist Nieky als 6e EOC-turnster in deze klasse in de top 10 te eindigen. Ook Eve de Ruiter, Melissa Broeders en Isabelle Bakker turnden hun eerste wedstrijd goed, en eindigden allen mooi in het middenklassement.

Bij de instapcategorie (9-jarigen) turnden Tess Keulemans en Melanie de Jongh in de 4e divisie. Een opvallend goede prestatie leverde Tess op de brug, waar zij haar oefening met 9,05 punten beloond zag worden. Haar totaalscore van 33,95 punten was goed voor een welverdiende bronzen medaille. Britt Berger, Elise Fiere, Shirley van Drunen, Sharone Hendrikse, Eva Grosfeld, Elsemieke Lijmbach en Tari Rohder  turnden in verschillende leeftijdcategorieën in de 4e en 5e divisie naar tevredenheid. Tari kwam in de juniorklasse maar 0,05 punten tekort voor een medaille en eindigde op de 4e plaats.